Dr. Joe Dispenza

Ο Dr. Joe Dispenza, σπούδασε βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς. Έχει Πτυχίο Επιστημών με εξειδίκευση στη νευροεπιστήμη και τελείωσε με άριστα τη Σχολή Χειροπρακτικής του Πανεπιστημίου Λάιφ της Ατλάντα, των ΗΠΑ.

Ο Dr. Dispenza έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της νευρολογίας, της νευροεπιστήμης, της λειτουργίας και χημείας του εγκεφάλου, της κυτταρικής βιολογίας και του σχηματισμού μνήμης, γήρανσης και μακροβιότητας. Είναι τιμητικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εξεταστών Χειροπρακτικής, μέλος του διεθνούς συνδέσμου χειροπρακτικών Πι Τάου Δέλτα (Pi Tau Delta), και έχει λάβει Ειδική Μνεία εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα σε ιατρό και ασθενείς από το Πανεπιστήμιο Λάιφ.

Τα τελευταία 14 χρόνια, ο Dr. Dispenza έχει δώσει διαλέξεις σε πάνω από 27 χώρες, στις έξι ηπείρους, διδάσκοντας σε χιλιάδες κόσμο τον ρόλο και τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, καθώς και τον τρόπο αναπρογραμματισμού της σκέψης μέσα από επιστημονικά αποδεδειγμένους νευροφυσιολογικούς νόμους. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι έμαθαν πώς να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα οράματά τους, εξαλείφοντας αυτοκαταστροφικές συνήθειες. Η απλή, αλλά πανίσχυρη εκπαιδευτική του προσέγγιση, δημιουργεί μια γέφυρα ανάμεσα στις πραγματικές δυνατότητες του ανθρώπου και τις τελευταίες επιστημονικές θεωρίες της νευροπλαστικότητας. Ο Dr. Dispenza εξηγεί πώς, αν σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο, ενώ αλλάζουμε τα πιστεύω μας, μπορούμε να αναπρογραμματίσουμε κυριολεκτικά τον εγκέφαλό μας. Το έργο του βασίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις που καταδεικνύουν ότι, κάθε άνθρωπος έχει εκ φύσεως απεριόριστες δυνατότητες και αν το θελήσει μπορεί να μεγαλουργήσει.

Το πρώτο βιβλίο του Dr. Joe, «Εξέλιξε το μυαλό σου: H επιστήμη της αλλαγής του νου» συνδέει τα θέματα της σκέψης και της συνειδητότητας με το μυαλό, το νου και το σώμα, πραγματευόμενο τη «βιολογία της αλλαγής». Με άλλα λόγια, όταν αλλάζουμε το νου μας, υπάρχει φυσική ένδειξη αλλαγής στο μυαλό μας. Το δεύτερο βιβλίο του, «Σπάσε τη συνήθεια να είσαι ο εαυτός σου» που έγινε επίσης best seller, προσφέρει την αναγκαία γνώση ώστε να αλλάξεις τον εαυτό σου, και «βήμα προς βήμα» τα εργαλεία ώστε εφαρμόζοντας κάποιος τη γνώση αυτή να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή του. Το τρίτο του βιβλίο «Εσύ είσαι το πλασίμπο», μόλις κυκλοφόρησε στα αγγλικά και σχεδόν αμέσως έγινε New York Times best seller.

Ως συγγραφέας αρκετών επιστημονικών άρθρων σχετικά με τη στενή σχέση ανάμεσα στον εγκέφαλο και το σώμα, ο Dr. Dispenza εξηγεί το ρόλο που διαδραματίζει η χημεία και η νευροφυσιολογία του εγκεφάλου στη σωματική υγεία και τις ασθένειες. Στην τελευταία κυκλοφορία του DVD Evolve Your Brain: The Science of Changing Your Mind, εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να καθοδηγηθεί, ώστε να επηρεάζει την πραγματικότητα μέσα από τον έλεγχο των σκέψεων. Με τις έρευνες που έκανε πάνω στην αυθόρμητη υποχώρηση συμπτωμάτων, ο Dr. Dispenza εντόπισε ομοιότητες ανάμεσα σε ανθρώπους που βίωσαν την επονομαζόμενη «θαυματουργή θεραπεία», και απέδειξε ότι πραγματικά άλλαξαν τη νοητική τους υπόσταση και έπειτα την υγεία τους.

Ο Dr. Dispenza είναι ένας από τους επιστήμονες, ερευνητές και καθηγητές που εμφανίστηκαν στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ What the BLEEP Do We Know!?, καθώς επίσης και στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ The People vs. The State of Illusion. Είναι, επίσης, σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού Explore!.

Όταν δεν ταξιδεύει και δεν γράφει, ο Dr. Dispenza ασχολείται με τους ασθενείς του στην κλινική χειροπρακτικής κοντά στην Ολύμπια, της πολιτείας Ουάσινγκτον.