Dr. David R. Hawkins

Ο Sir David R. Hawkins, M.D., Ph.D. (1913-2012), ήταν ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος, θεραπευτής, ερευνητής, πνευματικός δάσκαλος και λέκτορας. Η μοναδικότητα της συνεισφοράς του στην ανθρωπότητα προέρχεται από την ανώτερη κατάσταση πνευματικής επίγνωσης, γνωστή ως «Φώτιση», «Αυτό-Πραγμάτωση» και «Ένωση με το Θείο».

Τα κλασσικά χαρακτηριστικά αυτής της κατάστασης είναι: βαθιά επίγνωση της Θεϊκής Υπόστασης, συμπόνια για όλα τα όντα, διαρκής αφοσίωση στην ανακούφιση της δυστυχίας των ανθρώπων, των ζώων και όλης της πλάσης, ατελείωτη χαρά και πηγαίο χιούμορ.

Ο Dr. Hawkins ίδρυσε και διεύθυνε το το Ινστιτούτο Πνευματικών Ερευνών από το 1983, ενώ δημιούργησε το γνωσιακό μονοπάτι προς τη Μη Δυαδικότητα (Path of Devotional NonDuality) το 2003.  Έδωσε διαλέξεις σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και πνευματικά κέντρα. Ήταν σύμβουλος καθολικών, προτεσταντικών και βουδιστικών μοναστηριών. Συνεργαζόμενος με διάφορες κυβερνήσεις σε θέματα διεθνούς διπλωματίας, διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην επίλυση μακρόχρονων αντιπαραθέσεων, οι οποίες απειλούσαν την παγκόσμια ειρήνη.

Είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ, περιοδικά και έδωσε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις (Oprah Radio και Ινστιτούτο Νοητικών Επιστημών) σχετικά με το έργο του στους τομείς της υγείας, θεραπείας, ανάρρωσης, πνευματικότητας στη σύγχρονη ζωή, έρευνας της συνειδητότητας και του διαλογισμού.

Ο Dr. Hawkins εισήλθε στην ιατρική επιστήμη με σκοπό την ανακούφιση του πόνου και της αγωνίας του ανθρώπου. Το 1973, σε συνεργασία με τον Νομπελίστα Linus Pauling, συνέγραψε το βιβλίο Ορθομοριακή Ψυχιατρική (Orthomolecular Psychiatry) με το οποίο εισήγαγε ένα νέο πεδίο στην ψυχιατρική. 

Το 1995, χρήστηκε Ιππότης για το έργο του προς την ανθρωπότητα από το Βασίλειο της Δανίας. Η τελετή στο ιπποτικό τάγμα του Αγ. Ιωάννη της Ιερουσαλήμ (έτος ίδρυσης 1077 μ.Χ.), πραγματοποιήθηκε από το Διάδοχο Valdemar.

Το σήμα κατατεθέν της έρευνας του Dr. Hawkins είναι ο πρωτοποριακός και διεθνώς αναγνωρισμένος και εφαρμόσιμος «Χάρτης της Συνειδητότητας», ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1995 στο bestseller βιβλίο του Δύναμη ενάντια στην Ισχύ (Power vs Force), το οποίο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 25 γλώσσες. Ο «Χάρτης της Συνειδητότητας» συμπεριλαμβάνει ευρύματα από τη κβαντική φυσική και τη μη γραμμική δυναμική, τα οποία επιβεβαιώνουν τα κλασικά «στάδια» της πνευματικής εξέλιξης όπως αυτά εμφανίζονται στα παγκόσμια ιερά κείμενα ως υπαρκτοί «ελκυστές ενέργειας».

Αυτά τα επίπεδα πνευματικότητας που έχουν περιγραφεί από αγίους, σοφούς και μύστες, βρήκαν για πρώτη φορά ένα επιστημονικό πλαίσιο μέσω του οποίου να κατανοηθούν σε βάθος.

Ο «Χάρτης της Συνειδητότητας» ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της συνειδητότητας. Με κάθε προοδευτική άνοδο του επιπέδου συνειδητότητας, η «συχνότητα» ή η «δόνηση» της ενέργειας αυξάνεται. Ως αποτέλεσμα, η ακτινοβολία μιας υψηλότερης συνειδητότητας επιδρά ευεργετικά και θεραπευτικά στον κόσμο μας. Αυτό αποδεικνύεται από την θετική απόκριση του ανθρωπίνου μυός, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός μυικού τεστ, παραμένει ισχυρός στην παρουσία της αγάπης και της αλήθειας.

Ο Dr. Hawkins μέσω του «Γνωσιακού Μονοπατιού προς τη Μη Δυαδικότητα» (Pathway of Devotioanl Nonduality) - μας δίδαξε έναν άμεσο τρόπο προς τη Φώτιση, αποσαφήνιζοντας τα ουσιωδή στοιχεία που απλώς περιμένουν ενεργοποίηση μέσω της απόφασης, της πρόθεσης, και της αφοσίωσης στην επίτευξη του στόχου.

Ο Dr. Hawkins είναι συγγραφέας της bestseller τριλογίας - Δύναμη ενάντια στην Ισχύ (Power vs Force), The Eye of the I, και I: Reality and Subjectivity- καθώς επίσης και άλλων επτά βιβλίων.

«Αλλάζουμε τον κόσμο, όχι με ό,τι λέμε ή κάνουμε, αλλά ως αποτέλεσμα αυτού που έχουμε γίνει» - David R. Hawkins.