Σμαράγδα Νιτσοπούλου
Digital Content Creator

Η Σμαράγδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Πέρασε την παιδική της ηλικία εξερευνώντας την κρυστάλλινη θάλασσα που  βρέχει την πόλη της. Στα 13α γενέθλιά της η μητέρα της τής έκανε δώρο μία παλιά φωτογραφική μηχανή και δεν την άφησε από τα χέρια της έκτοτε. Μέσω της φωτογραφίας αποτύπωσε το περιβάλλον της και κατάλαβε βαθύτερα την ανθρώπινη φύση. Σύντομα γνώρισε την μαγεία του σινεμά και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα μικρό φεστιβάλ κινηματογράφου στην αυλή του σπιτιού της. Αυτό που ξεκίνησε ως παιδικό χόμπυ μετατράπηκε σε ένα πραγματικό χόμπυ για τις τέχνες και την ανθρωπότητα. Ακολουθώντας το πάθος της σπούδασε Σκηνοθεσία και Μοντάζ.

Οι σπουδές της άνοιξαν νέους ορίζοντες σχετικά με την τέχνη και της δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί σε διεθνή περιβάλλοντα. Ένα σημαντικό κομμάτι των σπουδών της αποτελούνταν από μια βαθύτερη κατανόηση των νόμων της οπτικής και της φυσικής. Εκεί ανακάλυψε ένα καινούριο πάθος για την επιστήμη και το περιβάλλον και συνειδητοποίησε ότι χρησιμοποιούσε τον όρο “πνευματικό” λανθασμένα όλη της τη ζωή. Γιατί “πνεύμα” είναι η ουσία του σύμπαντος κι ο κινηματογράφος προσπαθούσε να αποτυπώσει αυτήν ακριβώς την πλευρά της ανθρωπότητας.

Ξεκίνησε να δουλεύει σε πολλά σημαντικά τηλεοπτικά κανάλια στην Γαλλία και την Ελλάδα και σύντομα μεταπήδησε στη διαφήμιση. Για σχεδόν 10 χρόνια δημιουργούσε εταιρικά βίντεο προσπαθώντας να διατηρήσει ένα κομμάτι των ευαισθησιών της στη δουλειά της. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, ανέλαβε πιο υπεύθυνα πόστα και αναρριχήθηκε σε διευθυντικές θέσεις. Η αγάπη της για την κινούμενη εικόνα τροφοδοτούσε τον σώμα και το μυαλό της αλλά πάντα ένιωθε ότι κάτι έλειπε. Οι δύσκολες συνθήκες εργασίας και η εκμετάλλευση που χαρακτηρίζει τον κλάδο της διαφήμισης είχαν αδυνατίσει το πνεύμα της. Αναθεώρησε τους λόγους για τους οποίους ασχολήθηκε αρχικά με το επάγγελμα και συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίο ήρθε σε αυτή τη γη.

Είχε φτάσει στο σημείο καμπής της ζωής της, είτε θα ζούσε σύμφωνα με αυτό που η ίδια όριζε ως ηθικό, είτε θα συνέχιζε να αντιγράφει αυτό που η αγορά χαρακτηρίζει ως “φυσιολογικό”. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, γνωρίστηκε με την LinkMedia. Της δόθηκε η ευκαιρία να εξερευνήσει εκ νέου το χάρισμά της και να συνεισφέρει σε μια ομάδα και σε έναν σκοπό.

Η Σμαράγδα πιστεύει στη συνεχή αναζήτηση του εαυτού ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το σύμπαν. Συμμετέχει στη LinkMedia για να βοηθήσει τη διάδοση του μηνύματος της αγάπης και της γνώσης.