Μαρία Ελένη Κτιστάκη
Editor

H Μαρία Ελένη Κτιστάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατοικεί στο κέντρο της πόλης, αλλά από παιδί είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη φύση. Αυτό οφείλεται στις πολύ συχνές εξορμήσεις στο εξοχικό σπίτι που διαθέτει η οικογένειά της στους πρόποδες του Υμηττού, από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξοικειωθεί όχι μόνο με το φυσικό περιβάλλον, αλλά και με την καλλιέργεια μονοετών και πολυετών φυτών. Με τα χρόνια, η φύση έγινε κομμάτι του εαυτού της και τελικά την οδήγησε στο να ακολουθήσει ανάλογες σπουδές.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής. Απέκτησε πτυχίο με ειδίκευση στη Δενδροκομία – Αμπελουργία και πήρε υποτροφία και βραβείο επίδοσης στη Δενδροκομία

Επίσης, η Μαρία Ελένη παρακολούθησε σεμινάρια Επαγγελματικής Κηποτεχνίας  που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και έλαβε μέρος σε συνέδριο της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ με θέμα «Η Ψυχική Υγεία και η Νέα Γενιά».

Έκανε την πρακτική της άσκηση στο εργαστήριο Δενδροκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως Γεωπόνος στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, στα τμήματα Γεωργίας και Κτηνιατρικής. 

Ευαισθητοποιημένη από παιδί όσον αφορά τη μόλυνση και τη ρύπανση του περιβάλλοντος, είναι μέλος της HELMEPA Ελλάδος από το 2000.

Εκτός από το φυσικό περιβάλλον, πάντα την ενθουσίαζαν τα μυστικά των αρχαίων πολιτισμών, η αλήθεια για τις ανθρώπινες δυνατότητες και  έψαχνε να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Πώς ήρθαμε στη Γη; Πότε και γιατί καταστράφηκαν πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί; Μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μας μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος; Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας;

Σήμερα, βρίσκεται στη Link∞Media, έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες ανακαλύψεις της επιστήμης – τη «νέα» γνώση και με ένα «νέο» μυαλό προσπαθεί να συμβάλλει στο αξιόλογο όραμα της Link∞Media  και στην ατομική, αλλά και συλλογική αφύπνιση.