Μέλανη Βαγγοπούλου

Η Μέλανη είναι Ελληνοαμερικανίδα γεννημένη στη Νέα Υόρκη. Η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα στην καριέρα της στα οικονομικά και στην επιθυμία της να συνεισφέρει στον κόσμο μέσω της συμβουλευτικής, του παρακινητικού λόγου και της αφύπνισης συνειδήσεων. Έχοντας εργαστεί για 18 χρόνια στον πλέον ανταγωνιστικό κλάδο των επενδυτικών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ως χρηματήστρια, αναλύτρια και διαχειρίστρια χαρτοφυλακίων, στράφηκε στη γιόγκα και το διαλογισμό για να βρει την εσωτερική της ισορροπία.

Αφού εργάστηκε με έναν σύμβουλο ποιοτικής ζωής (life coach) το 2012, η Μέλανη ξεκίνησε να ζει τη ζωή της μέσα από μία νέα ενδυναμωμένη και θετική αντίληψη της πραγματικότητας. Εξελίχθηκε σε μια ενθουσιώδη μαθήτρια της ‘Θετικής Ψυχολογίας’ (Positive Psychology) και της ‘Νέας Σκέψης’ (New Thought), διαβάζοντας κάθε βιβλίο που έπεφτε στα χέρια της. Μερικά από αυτά που την ενέπνευσαν είναι βιβλία των Neville Godard, Wayne Dyer και Deepak Chopra.

Η Μέλανη περνάει όσο περισσότερο χρόνο της επιτρέπει το πρόγραμμά της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αγαπημένο της νησί, τη Ρόδο. Έχοντας παρατηρήσει απο πρώτο χέρι την αρνητική και χαμηλής ενέργειας νοοτροπία των επηρεασμένων από την οικονομική κρίση Ελλήνων, ένιωσε την ανάγκη να ενεργοποιηθεί κατάλληλα. Το 2015 δημιούργησε μια νέα σελίδα στο Facebook με τίτλο «Καθημερινή Ευγνωμοσύνη» με σκοπό να παρακινήσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να επιλέξουν έναν πιο χαρούμενο τρόπο ζωής ενισχύοντας τη δονητική τους ενέργεια με θετικές σκέψεις και ενδυναμωτικές πεποιθήσεις για εσωτερική ανάπτυξη. Η σελίδα της έχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο που με τον καιρό διευρύνεται.

Το Σεπτέμβριο του 2016 η Μέλανη έδωσε την πρώτη της διάλεξη στο TEDx στη Ρόδο. Το θέμα της διάλεξης ήταν «Η Δύναμη της Ευγνωμοσύνης: Γιατί Είναι Τόσο Σημαντική Τώρα Στην Ελλάδα». Στην ομιλία της αναφέρει αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, όπως τον Αριστοτέλη και τον Πλούταρχο, με σκοπό να υπενθυμίσει στους Έλληνες ότι αυτές οι διαχρονικές ιδέες προέρχονται από τις ρίζες της κουλτούρας τους. Η θετική ανταπόκριση του κόσμου ήταν η κινητήριος δύναμη που ώθησε τη Μέλανη να συνεχίσει το έργο της περαιτέρω. Αυτό τον καιρό  προετοιμάζει τη συγγραφή ενός βιβλίου και τη διεξαγωγή βιωματικού εργαστηρίου στην Αθήνα, και οργανώνει διαδικτυακά μαθήματα.

Η Μέλανη πραγματικά εξασκεί αυτό που πρεσβεύει. Είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την επιτυχημένη καριέρα της στη Wall Street και για όλους τους υπέροχους ανθρώπους που συνάντησε στο χώρο αυτόν στο πέρασμα του χρόνου. Με το σκεπτικό αυτό, στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της αντίληψης του κόσμου για τη Wall Street ρίχνοντας περισσότερο φως σε κάθε γενναιόδωρη πράξη που προέρχεται από ανθρώπους οι οποίοι ξεχωρίζουν σε αυτή την κοινότητα για την καλοσύνη τους.

Σε μια πολύ συγχρονισμένη συγκυρία, η Μέλανη ήρθε σε επαφή με τη Link Media τον Οκτώβρη του 2016. Την ενθουσιάζει η ιδέα της συνεργασίας και συνεισφοράς στο έργο της.