Ο Ιπποκράτης στον 21ο Αιώνα, Συνέδριο "Υγείας – Ευεξίας – Διατροφής"

Mάθετε πώς να θεραπεύετε τον εαυτό σας, να έχετε υγεία, ευεξία και μακροζωία, σύμφωνα με τον Ιπποκράτειο τρόπο ζωής!

Κεντρικοί Ομιλητές: Brian και Anna Maria Clement από το Ινστιτούτο Υγείας του Ιπποκράτη, Φλόριντα, Η.Π.Α. 

Το απόσταγμα της γνώσης 60 ετών του Ινστιτούτου Υγείας του Ιπποκράτη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο έμαθαν πως να βοηθήσουν τους εαυτούς τους να θεραπευτούν από κάθε μορφής ασθένεια, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στους Έλληνες από τους διακεκριμένους διευθυντές του, Δρ. Brian και Δρ. Anna Maria Clement σε αυτό το διήμερο συνέδριο. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να θεραπεύονται με φυσικούς, απλούς και επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους. Πως να διάγουν μια ζωή γεμάτη υγεία, ευεξία, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η μεταμόρφωση της υγείας του καθενός από εμάς ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Στο Συνέδριο θα δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να βελτιώσετε την υγεία σας σε ολιστικό επίπεδο. Ήρθε η στιγμή να πάρετε τον έλεγχο της Υγείας και της Ευεξίας σας, στα δικά σας χέρια.  

Εισηγήσεις θα υποβάλλουν και οι διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες κ.κ. Γιώργος Μηνούδης, κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος και Θανάσης Σεφερλής, χειρουργός ορθοπαιδικός, επιβιώσας καρκίνου τελικού σταδίου.

Σάββατο

Ώρα προσέλευσης: 8:45

Έναρξη: 10:00

10:30 – 12:15 

"Η τροφή είναι φάρμακο: Οι επιστημονικές αποδείξεις" - Δρ. Brian Clement 

Από το 1956, το Ινστιτούτο Υγείας του Ιπποκράτη (Hippocrates Health Institute) και μερικές άλλες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι η αμαγείρευτη, οργανική, φυτική διατροφή είναι η πιο αποτελεσματική διαδρομή για βέλτιστη υγεία. Το Ινστιτούτο έχει διεξάγει εκατοντάδες μελέτες, παρατηρώντας χιλιάδες άτομα, οι οποίες επιβεβαιώνουν αυτή τη βασική αρχή. Καθώς η κατανόηση της «ζωντανής» διατροφής συνεχίζει να εξελίσσεται, προκύπτουν όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία  τα οποία υποστηρίζουν τα ευρήματα του Ινστιτούτου Υγείας.

12:15 – 12:30 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

12:30 – 12:45 Διάλειμμα

12:45 – 13:45

"Καρκίνος, δάσκαλος και φίλος" - Αθανάσιος Σεφερλής

Ο διακεκριμένος ορθοπαιδικός/χειρουργός διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο πριν πολλά χρόνια. Από τότε ξεκίνησε το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής του, το ταξίδι της ολιστικής αντιμετώπισης του καρκίνου μέσω διαφόρων μεθόδων συμπεριλαμβανομένων της φυτικής διατροφής και της ενεργειακής ιατρικής. 

13:45 – 14:00 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

14:00 – 15:00 Διάλειμμα για φαγητό

15:00 – 16:00

"Υγιές σπιτικό, υγιής οικογένεια" - Δρ. Anna Maria Clement 

«Ζωντανές» τροφές για την οικογένεια: Η Anna Maria θα αναφερθεί στην πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στη σύγχρονη κοινωνία, τοποθετώντας την αγάπη προς τον εαυτό στο επίκεντρο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα - πλούσια σε ένζυμα - τρόφιμα, την άσκηση, και ένα ευρύ φάσμα μη επεμβατικών, ολιστικών θεραπειών.

16:00 – 16:15 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

16:15 – 16:30 Διάλειμμα

16:30 – 18:00

"Η Κβαντική Βιολογία του Ανθρώπου" - Δρ. Brian Clement

Η βιολογία, στην πιο αγνή αυθεντική της έννοια, διατήρησε μια ισορροπημένη διασύνδεση, η οποία σχημάτισε τον κύκλο της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη. Αυτή η επιστήμη και η σχετική με αυτήν υγεία, είναι κατανοητή μόνο όταν εξαλειφθεί η «κατασκευασμένη» θεωρία ότι υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος. Η ανάγκη μας να δημιουργήσουμε μια αντίληψη σταθερότητας, μας ανάγκασε να απομακρυνθούμε από την ενέργεια και την ισορροπία όλης της πλανητικής βιολογίας, των στοιχείων και της δομής του σύμπαντος. Με αυτόν τον τρόπο αποξενώσαμε τους εαυτούς μας από την επίγνωση και την ευημερία, που είναι τα κλειδιά για την αληθινή υγεία και ευτυχία.

18:00 – 18:30 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

_______________________________________________________________________________________________________________________

Κυριακή

10:00 – 12:15

"Μακροβιότητα και ζωτικότητα: Δημιουργώντας ένα μέλλον χωρίς ασθένειες" - Δρ. Brian Clement

Ο Δρ. Clement θα διερευνήσει τα 50 χρόνια κλινικής έρευνας και ανθρώπινης εμπειρίας του σχετικά με την πρόληψη των ασθενειών και την επιμήκυνση της ζωής. Θα εξηγήσει με ποιόν τρόπο ο καθένας από εμάς μπορεί να επιμηκύνει τη διάρκεια της ζωής του και να βελτιώσει την ποιότητα της υγείας του και να αποκτήσει ευεξία. Η κλινική του έρευνα ως διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας του Ιπποκράτη του προσφέρει μια εκ των έσω κατανόηση του τρόπου που όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση, τις ασθένειες και την επακόλουθη δυστυχία.

12:15 – 12:30 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

12:30 – 12:45 Διάλειμμα

12:45 – 13:45

"Ορθομοριακή Διατροφή, ο Ιπποκράτης στον 21ο αιώνα" - Γεώργιος Μηνούδης

Σε μια εποχή όπου κυριολεκτικά υποφέρουμε από δεκάδες ψυχοσωματικά παθολογικά συμπώματα, εκφυλιστικές παθήσεις και παχυσαρκία, πως μπορούμε να πάρουμε την υγεία και τη ζωή μας στα χέρια μας και να γίνουμε γιατροί του εαυτού μας; Η ορθομοριακή διατροφή προσφέρει σωματική, νοητική και ψυχική αποτοξίνωση που βασίζεται στις φυτικές, βιολογικές και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες βιο-αναγεννητικές τροφές.

13:45 – 14:00 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

14:00 – 15:00 Διάλειμμα για φαγητό

15:00 – 16:00

"Αρχαίες και σύγχρονες αυτό-βοηθούμενες τεχνικές" Δρ. Anna Maria Clement

Η Anna Maria θα αναλύσει πολλές χρήσιμες θεραπευτικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στο σπίτι. Για περιπτώσεις όπως κοψίματα, εγκαύματα, μειωμένη όραση, λοιμώξεις, πρόωρα γκρίζα μαλλιά και πολλά ακόμη.

16:00 – 16:15 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

16:15 – 17:15

"Αποτοξίνωση, καθαρισμός και αποβολή ουσιών" Δρ. Brian Clement

Η λειτουργία του συστήματος αποβολής ουσιών, (λέμφος, ήπαρ, παχύ έντερο, πνεύμονες, νεφρά και δέρμα) και τι αναμένεται να βιώσετε, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

17:15 – 17:30 Διάλειμμα

17:30 – 18:30

Συζήτηση μεταξύ των Ομιλητών 

*Για τις εισηγήσεις στην αγγλική γλώσσα θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Dr. Anna Maria Clement

Dr. Anna Maria Clement

Η dr. Anna Maria Clement μεγάλωσε σε μια σουηδική οικογένεια με παραδοσιακή διατροφή που περιελάμβανε κρέας και υδατάνθρακες. Αλλά στην ηλικία των 15 ετών, όλα τα μέλη της οικογένειάς της άλλαξαν διατροφικές συνήθειες και έγιναν χορτοφάγοι. Έτσι, ξεκίνησε και το ενδιαφέρον της Anna Maria ως προς τo σημείο τομής της υγείας με τη διατροφή.

Παρόμοια με την εμπειρία του Brian με τη μέντορά του, την Ann Wigmore, μια γυναίκα από τη Δανία, η Alma Nissen άλλαξε την πορεία στη ζωή της Anna Maria. Το 1974, η Alma ήταν τόσο αποδυναμωμένη από την αρθρίτιδα που ήταν σχεδόν κλινήρης. Τα χέρια και τα δάχτυλά της ήταν δύσκαμπτα και πονούσε συνεχώς. Δεν μπορούσε να σκύψει, να περπατήσει ή ακόμα και να γυρίσει πλευρό στο κρεβάτι της. Απρόθυμη να δεχθεί τη μοίρα της ως κατάκοιτη και ανάπηρη, άλλαξε τη διατροφή και τις καθημερινές της συνήθειες. Άρχισε να πίνει φρέσκους χυμούς λαχανικών και τσάι από βότανα. Έκανε θεραπευτικές αγωγές με θερμότητα και ιαματικά λουτρά - όλα με στόχο τον καθαρισμό του εντέρου της. Άρχισε να αισθάνεται καλύτερα και, μετά από μόλις λίγους μήνες, θεραπεύτηκε εντελώς. Θέλοντας να μοιραστεί ό, τι είχε μάθει, μεταμόρφωσε το διαμέρισμά της στην Κοπεγχάγη σε μια κλινική για την αρθρίτιδα που προσέλκυσε ασθενείς σε φορεία, με δεκανίκια και σε αναπηρικές καρέκλες. Μετά από τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες, και ακολουθώντας το πρόγραμμα της Nissen, οι ασθενείς έφευγαν από την κλινική περπατώντας στα δύο τους πόδια. Το έργο της Nissen διαδόθηκε, και ένας ευκατάστατος Σουηδός επιχειρηματίας προσέφερε ένα ακίνητο στη Στοκχόλμη για τη χρήση του ως κλινική για ρευματικές παθήσεις. Η Anna Maria έγινε διευθύντρια της κλινικής στα είκοσί της, ενώ παράλληλα σπούδαζε για να πάρει  πτυχίο νοσηλευτικής.

Το 1980, η Anna Maria ήρθε στη Βοστώνη για να βιώσει και η ίδια το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Υγείας του Ιπποκράτη. Ένα έτος μετά, ζήτησε από τον Brian να έρθει και να εργαστεί στο Ινστιτούτο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η Anna Maria έφερε στο Ινστιτούτο μια αναζωογονητική ευρωπαϊκή προσέγγιση στη θεραπεία, και η γυναικεία της αντιμετώπιση έκανε πιο προσιτή την ευθεία και χωρίς περιστροφές προσέγγιση του Brian. Μιλάει επτά γλώσσες και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μαζί με τον Brian για να διαδώσει τη γνώση της στις φυσικές μεθόδους υγείας για την οικογένεια και την φροντίδα των παιδιών.

Γιώργος Μηνούδης

Γιώργος Μηνούδης

Ο Γιώργος Μηνούδης είναι κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Westminster, καθώς και του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Ιδανικής Διατροφής του Λονδίνου (Institute for Optimum Nutrition), του οποίου πάτρωνας επί σειρά ετών διετέλεσε και ο φημισμένος, δύο φορές νομπελίστας και πατέρας της σύγχρονης χημείας, βιοχημείας και γενετικής βιολογίας Linus Pauling, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως τον άνθρωπο που πραγματικά ανακάλυψε τη δομή του DNA. 

Είναι μέλος του British Complementary Medical Association (Βρετανικός Σύλλογος Συμπληρωματικής Ιατρικής), του Διοικητικού Συμβουλίου του British Association of Nutritional Therapists (Βρετανικός Σύλλογος Διατροφολόγων Θεραπευτών), της International Society for Orthomolecular Medicine (Διεθνής Εταιρεία Ορθομοριακής Ιατρικής) και της Royal Society of Medicine (Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής) της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχει συμμετάσχει σε δύο κλινικές έρευνες με θέματα «Διατροφή και Άσθμα» και «Άγχος και Διατροφή». Συμμετέχει τακτικά σε διεθνή σεμινάρια, επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες σε Ελλάδα και Κύπρο ως κύριος ομιλητής. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε πολλούς Δήμους, όπως στον Δήμο Αθηναίων, Κηφισιάς, Αιγάλεω και άλλους. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας και της Κύπρου.  Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές εφημερίδες,  περιοδικά και στο διαδίκτυο. 

Είναι ιδρυτής της Ορθομοριακής Διατροφής και της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής στην Ελλάδα και ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.), σκοπός της οποίας είναι η έρευνα, η εκπαίδευση και η κλινική εφαρμογή των επιστημών αυτών. H Επιστημονική Επιτροπή της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι. απαρτίζεται από έλληνες και βρετανούς επιστήμονες και από ιατρούς – Συμβούλους Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής. Στα πλαίσια της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι. διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια για ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κύπρο, Σερβία και Π.Γ.Δ.Σ.), στα οποία ο Γιώργος Μηνούδης είναι κύριος ομιλητής.

Ο Γιώργος Μηνούδης, έχοντας κάνει τη βασική διαπίστωση ότι όλες οι παθήσεις έχουν κοινό αίτιο που είναι οι κυτταρικές δυσλειτουργίες, έπειτα από κλινική εμπειρία πολλών ετών με χιλιάδες άτομα και βασισμένος στις έρευνες του Linus Pauling, του οποίου υπήρξε μαθητής, ανέπτυξε την πρωτοποριακή επιστήμη της Ορθομοριακής Διατροφής, η οποία στοχεύει στην επιστημονική θρέψη,  αποτοξίνωση και ανανέωση των κυττάρων του οργανισμού με τα σωστά - ορθά - μόρια, δηλαδή τα χημικά και ενεργειακά στοιχεία που χρειάζονται για να λειτουργούν σωστά. Αυτά τα ορθομοριακά στοιχεία, είτε είναι χημικά υλικά, είτε άυλα, ονομάζονται συλλογικά Συχνότητες Ενεργειακών Πληροφοριών (Σ.Ε.Π.). Σύμφωνα  με τις ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής, αλλά και την θεωρία της σχετικότητας, τα πάντα είναι ενέργεια, η οποία δονείται σε διάφορες συχνότητες. Η σωστή αναπνοή, ενυδάτωση και διατροφή, η άσκηση, οι σκέψεις και τα συναισθήματα, τα χρώματα, η μουσική, τα αρώματα, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αλλά και άλλες μέχρι τώρα μη ανιχνεύσιμες ενεργειακές δυνάμεις, δεν είναι τίποτα άλλο από Σ.Ε.Π., οι οποίες  καταλήγουν στα κύτταρα και είτε προάγουν την ανανέωση και τη σωστή λειτουργία τους, είτε τα φθείρουν.  

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική θεωρείται ως η φυσική ιατρική του 21ου αιώνα και έχει εκπληκτικά θεραπευτικά και προληπτικά αποτελέσματα, διότι περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και αναβαθμίζει την ψυχοσωματική υγεία του ατόμου  μέσω της σωστής Νοοτροπίας, Διατροφής και Τρόπου ζωής. Αποτελεί το θεμέλιο, τη βάση και την απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε άλλη θεραπευτική προσέγγιση που στοχεύει να έχει μόνιμα αποτελέσματα χωρίς υποτροπές. Τον Γιώργο Μηνούδη έχουν επισκεφθεί και έχουν βρει λύσεις στα χρόνια προβλήματα υγείας τους χιλιάδες πάσχοντες από την Ελλάδα, αλλά και από Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Αμερική, Κύπρο και Σερβία. 

Ο Γιώργος Μηνούδης είναι συγγραφέας  5  βιβλίων:

  • Διατροφολογία. H ιατρική του 21ου αιώνα, Εκδόσεις Aνάδρασις, 1998
  • O μύθος της δίαιτας και το ορθομοριακό αδυνάτισμαΕκδόσεις Kέδρος, 2004, 6η έκδοση 2015
  • Bίβλος YγείαςΕκδόσεις Kέδρος, 2009, 6η έκδοση 2016
  • Oστεοπόρωση και αρθριτικάΕκδόσεις Kέδρος, 2012
  • Παιδική διατροφή και ανάπτυξηΕκδόσεις Kέδρος, 2012
Αθανάσιος Σεφερλής

Αθανάσιος Σεφερλής

Ο Αθανάσιος Σεφερλής γεννήθηκε το 1950 στο χωριό Σέκουλα Ολυμπίας του νομού Ηλείας. Μετά την βασική εκπαίδευση στο χωριό του συνέχισε στο Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας. Τελείωσε την Γυμναστική Ακαδημία στην Αθήνα και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός καταδρομών και αλεξιπτωτιστής.

Πήγε στη Σουηδία για να σπουδάσει αθλητική ψυχολογία, αλλά μετά από ενάμισυ χρόνο σπουδών στην ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και κάτω από κάποιες συγκυρίες, άλλαξε κατεύθυνση και συνέχισε τις σπουδές του στην ιατρική στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Πήρε την ειδικότητα του ορθοπαιδικού χειρουργού στο νοσοκομείο Καρολίνσκα και συνέχισε με εξειδίκευση στις χειρουργικές παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης. Έχει κάνει διδακτορική διατριβή στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα με θέμα «Οξεία οσφυαλγία-ισχιαλγία».  

Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και δύο εγγονές. 

Λίγο καιρό μετά την διάγνωση κακοήθη όγκου στον εγκέφαλό του ξεκίνησε και συνεχίζει ένα μεγάλο ταξίδι, το πιό σημαντικό της ζωής του. 

Στο βιβλίο του Καρκίνος: Δάσκαλος και Φίλος περιγράφει το ταξίδι με τον καρκίνο, τις εμπειρίες του από σεμινάρια για καρκινοπαθείς και σεμινάρια αυτογνωσίας, την Ολιστική Αντιμετώπιση του Καρκίνου και την Ενεργειακή Ιατρική. 

Με το βιβλίο του ευελπιστεί να συνεισφέρει στην αλλαγή νοοτροπίας στην Ελληνική κοινωνία και στην αλλαγή της πεποίθησης στη συλλογική συνείδηση ότι ο καρκίνος ισούται με το θάνατο.

Όλα τα έσοδα του συγγραφέα διατίθονται στο Κ.Ε.Φ.Ι (σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντων Φίλων & Ιατρών), ώστε να αποτελέσουν τη μαγιά για τη δημιουργία του Κ.Ο.Α.Κ.Α (Κεντρο Ολιστικής Αντιμετώπισης του Καρκίνου & Αυτογνωσία)

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα

Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48,
11635 Αθήνα

Το κτίριο έχει δύο εισόδους: η πρώτη βρίσκεται στην λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου (Ν. 48) και η δεύτερη στην οδό Βασ. Γεωργίου.

 

Μπορείτε να φτάσετε με:

  • Λεωφορείο

από οδό Ακαδημίας 203, 204, 211, 214 (Στάση: 2η Ριζάρη), 225 224 (Στάση Ευαγγελισμός) 

από Πειραιά - Κηφισιά 450, 550 (Στάση Ριζάρη) 

από Γουδί - Ανω Γαλάτσι 622 (Στάση Ευαγγελισμός) 

από Γουδί - Ταύρο 815 (Στάση Ευαγγελισμός) 

  • Μετρό

Σταθμός Ευαγγελισμός (Έξοδος προς Πάρκο Ριζάρη)

  • Τρόλεϊ

από Πατησίων το 3 (Στάση Ευαγγελισμός, επί της Βασ. Σοφίας)

8, 13 (Στάση Ευαγγελισμός, επί της Βασ. Σοφίας)