Είμαστε Aυτό που Tρώμε

Δημοσιεύθηκε στις 25-03-2015

Μία πρόσφατη έρευνα από τους κυτταρικούς βιολόγους ερευνητές Hervé Vaucheret και Yves Chupeau, απέδειξε ότι τα micro RNAs (τα RNA είναι βασικά μόρια τα οποία μαζί με τα μόρια του DNA μεταφέρουν τις γενετικές πληροφορίες στα κύτταρά μας) των φυτών, τα οποία διοχετεύονται στον οργανισμό μέσω της τροφής, έχουν άμεση επίδραση στη γονιδιακή έκφραση των ζώων. Αυτό σημαίνει, ότι τα micro RNAs που βρίσκονται στο φαγητό μας μεταφέρονται, μέσω του χωνευτικού συστήματός μας, στα κύτταρά που ρυθμίζουν τη γονιδιακή μας έκφραση.

Άρα, η θεωρία ότι «γινόμαστε αυτό που τρώμε» αποκτά πλέον επιστημονική βάση η οποία λέει: αλλάζουμε τη γονιδιακή μας υπόσταση μέσω του φαγητού που τρώμε!

Καλό λοιπόν θα είναι, να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι στο τι βάζουμε στο στόμα μας, αφού αυτό διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ψυχοσωματική μας υγεία και ζωτικότητα. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε, η φημισμένη προτροπή του Ιπποκράτη, του πατέρα της Ιατρικής, 2.500 χρόνια πριν: «η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου.»